«Επενδύει» στους τουρίστες από Βουλγαρία – Ρουμανία ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου 

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-02-20 10:10:37
«Επενδύει» στους τουρίστες από Βουλγαρία – Ρουμανία ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου 

Στους Βούλγαρους και Ρουμάνους τουρίστες, οι οποίοι στις καταναλωτικές τους συνήθειες μοιάζουν αρκετά με τους Έλληνες, ενώ προέρχονται από τα μεσαία και ανώτερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, που δίνει το «παρών» στις τουριστικές εκθέσεις που διεξάγονται στις δύο χώρες.
Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι επισκέπτες στο Πήλιο αυξήθηκαν πέρυσι τονώνοντας και την τοπική οικονομία, καθώς πρόκειται για οικογένειες και ζευγάρια που ανήκουν στα μεσαία και ανώτερα αστικά στρώματα και έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν απολαμβάνοντας το όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Ήδη ο Δήμος έχει συμμετάσχει σε αρκετές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως στο Ισραήλ, τη Σερβία, την Ολλανδία, την Ελβετία και ακολουθούν και άλλες ακόμη και στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Σουλδάτος τόνισε πως «αυτή την περίοδο ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου συμμετέχει στις εκθέσεις σε Βουκουρέστι και Μόναχο. Είναι σε εξέλιξη ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις και αναμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για φέτος το καλοκαίρι. Στοχεύουμε σε αγορές που δίνουν διαφορετικές περιόδους επισκεψιμότητας. Για παράδειγμα οι Ισραηλινοί έρχονται κυρίως μέχρι τα τέλη Ιουνίου και από αρχές Σεπτεμβρίου και μετά. Οι Ισραηλινοί είναι πολύ ικανοποιημένοι από το Πήλιο, την παροχή υπηρεσιών από τα καταλύματα, τους ξενοδόχους και την εστίαση. Μάλιστα δραστηριοποιούνται και στην αγορά οικοπέδων, σπιτιών».
Συνεχίζοντας ο κ. Σουλδάτος είπε πως «για φέτος έχουμε ρίξει περισσότερο το βάρος σε Ρουμανία και Βουλγαρία και λιγότερο στη Σερβία για προσέλκυση τουριστών. Ο λόγος είναι ότι οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι καταναλώνουν αρκετά, καθώς προέρχονται από μεσαία και ανώτερα οικονομικά στρώματα. Ως προς την κατανάλωση λειτουργούν όπως ήταν οι Έλληνες πριν 20-30 χρόνια. Επίσης καταγράφηκε πέρυσι αύξηση των επισκεπτών στο Πήλιο από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Από την άλλη πλευρά οι Σέρβοι αγαπούν επίσης την Ελλάδα, αλλά θέλουν να κάνουν πιο φθηνό και μαζικό τουρισμό μέσα από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που η περιοχή του Πηλίου δεν το προσφέρει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αν δημιουργούνταν στην περιοχή ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα μπορούσαν να έρχονταν πιο μαζικά οι Σέρβοι τουρίστες».

Ο κ. Σουλδάτος αναφέρθηκε και στην παρουσία του Δήμου στην τουριστική έκθεση στη Ζυρίχη λέγοντας πως «οι Ελβετοί τουρίστες ενδιαφέρονται κυρίως για τον περιπατητικό τουρισμό. Αγαπούν τη φύση, τα μονοπάτια και το Πήλιο μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά απλόχερα. Επίσης συμμετέχουμε σε εκθέσεις της Ολλανδίας και του Βελγίου, καθώς υπάρχει αεροπορική σύνδεση των χωρών αυτών με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και πιστεύουμε ότι υπάρχουν προοπτικές».



Ζαγορά Πήλιο